Bu sene 17.si düzenlenen Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali bir ilke daha imza atıyor. “Askıda sinema biletleri” uygulamasıyla daha çok seyirciye ulaşacak olan festival, ekonomik nedenlerle sinemaya gidemeyen Ankaralıları filmlerle buluşturmayı hedefliyor.
Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nin gündüz seansı biletlerini ilk “askıya” çıkartanlar, sinema oyuncuları Türkan Şoray ve Hülya Koçyiğit ile köklü eğitim kurumu TED Koleji oldu. Böylece festivalin ilk üç gününde gündüz seansları ücretsiz olacak. Bir başka deyişle, Kızılırmak Sinemasına giden seyirciler festival filmlerinin başlayacağı 9 Mayıs’ta Türkan Şoray’ın, 10 Mayıs’ta Hülya Koçyiğit’in, 11 Mayıs’ta da TED kolejinin misafiri olarak filmleri izleme şansı bulacak.
Festivalin kalan günlerinde sinemaseverleri ve sinemayı desteklemek isteyenlere seslenen Uçan Süpürge, herkesi askıda bilet uygulamasına katılmaya çağırıyor. Uçan Süpürgeliler “biletler askıda, şimdi sıra tanışmada” diyerek günde 1500 kişiye ulaşmayı hedefliyor.
Askıda Bilet nedir?
Paylaşma ve dayanışma örneği olan “askıda” uygulaması, ilk kez İtalya’da “askıda kahve” adı altında başladı. Müşteriler kahve alırken bir kahvenin daha parasını ödeyerek ‘askıya’ asıyor ve böylece bir başkasına kahve ısmarlamış oluyorlardı. Türkiye’de ise bazı fırınlarda “askıda ekmek” adıyla uygulanan bu yardımlaşma yöntemi, 2009 yılında Antalya Devlet Tiyatrosu tarafından tiyatro sahnelerine de taşınmıştı.
0 Yanıt to “Türkiye’de bir ilk… “ASKIDA BİLET””